Attefallshus som bostadsrätter

Attefallshusen är de max 25 kvm stora husen som många väljer istället för friggebon. På senare tid har man även kunnat läsa om att att Attefallshusen nu används och säljs som bostadsrätter.

Att Regeringen måste göra något åt bostadsmarknaden är något som de flesta håller med om. Då är Attefallshusen en mycket bra lösning.  Tidningen svd.se skriver om att dessa lägenheter säljs nu i Bromma och kommer att kosta runt 2 miljoner kronor styck.

“Jag tycker att det är bra bostadspolitik att utnyttja ytorna, sedan tycker kanske grannarna annorlunda. Alla vill att det ska byggas bostäder, men inte i deras egen närhet.”

Just att man vill att det ska byggas fler bostäder, men gärna inte precis bredvid sitt eget boende är något som är vanligt, och tyvärr något som inte riktigt håller. Om man vill få bukt med bostadsbristen och samtidigt vilja erbjuda bra och attraktiva bostäder så måste dessa bostäder ligga centralt och bra placerade. Att dessa hus då kommer att placera sig i tätbebyggda städer blir så självklart då det även är där som behoven av bostäder är störst.

252766-real-estate-concept-9Vi har tidigare skrivit om Attefallshus på sin egna tomt, och nu har det även blivit så att om man har mycket tomt och väljer att resa fler hus så kan man även få hyra ut dessa hus. Kanske kommer bostadsbristen inte se så mörk ut i framtiden, men ett som är säkert är att alla människor måste hjälpas åt för att dra sitt strå till stacken.