Glasa in balkongen

Att glasa in balkongen med PVC glas är inte bara snyggt, det gör också balkongen säkrare och varmare. Här är några fördelar med varför du ska glasa in balkongen. 

Det finns flera anledningar till att du kan vilja glasa in din balkong med PVC fönster och passande ramar. Men vilka fler fördelar än ett snyggt utseende, och en balkong som kan användas året runt får du egentligen?

En säkrare balkong

En balkong har ofta bara ett räcke och ett golv. Den kan också ha ett litet tak om det finns en ytterligare balkong ovanför. Men om du har djur som ska vistas på balkongen eller har barn kan det vara smart att sätta upp. Barnet eller djuret kan ramla ner och skada sig allvarligt. Om du glasar in din balkong med PVC fönster slipper du tänka på det. Balkongen blir som ett extra rum där alla säkert kan vistas även om det inte finns en vuxen närvarande för tillfället.

 

När balkongen är inglasad kan du också få mer lugn och ro inne i din bostad. Varför inte sätta upp en tomatodling på balkongen? När den är inglasad kan balkongen fungera utmärkt likt ett växthus under vinterhalvåret. En inglasning med PVC fönster kan dessutom göra att kostnaderna för att värma upp lägenheten sjunker radikalt. Likaså kan fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen dra stor nytta av att balkongerna glasas in. Om denne betalar värmen minskar kostnaderna och hyresgästerna blir allt som oftast mycket gladare när de kan använda sina balkonger mer, speciellt om lägenheterna är i minsta laget.

 

Hus som är fräscha och håller längre

Även om det kanske främst är den som bor i lägenheten som drar nytta av den inglasade balkongen kommer den också fastighetsägaren till nytta. Balkonger som har betonggolv torkar ofta inte upp ordentligt om det regnar mycket men med en inglasning slipper du det problemet. Om golvet inte torkar slits det snabbt och hållbarheten minskar. Genom olika studier har forskare kommit fram till att en inglasning med PVC glas kan öka balkongernas livslängd med över tio år och det är en relativt bra besparing som hyresvärden kan göra. Dessutom ser fasaden mycket snyggare och modernare ut.