Höstfix i trädgården

När hösten och vintern närmar sig med stormsteg gäller det att lägga lite fokus på trädgården. Den kräver nämligen uppmärksamhet oftare än på våren och sommaren för att hålla sig så där vacker som man vill ha den.

host-tradgard

Många kanske tror att våren är den tid då trädgården ska få omvårdnad och näring, men så är verkligen inte fallet. I GP kan man läsa att det finns mycket att göra i trädgården även under hösten. Under höstmånaderna ligger mycket fokus på krattning, städning och rensning i trädgården. Man bör även lägga en del tid på att plocka den frukt som är mogen till hösten. Äpplen är ett exempel och att ta bort dem från träden och marken i god tid är viktigt. Annars kan sjukdomar som mögel både sprida sig och stanna kvar till nästa år.

Bra tid att planera

Hösten är även en bra tid för planering. Börjar man planera för omgöringar till våren hinner man aldrig med dem till sommaren och dessutom brukar det vara dyrare med trädgårdsprylar och annat under högsäsongen. Efter sommaren och in mot hösten gör man alltså rätt i att planera för sitt nya staket, för sin nya veranda eller för sin nya stengång. För att få inspiration för sina trädgårdsprojekt kan man besöka en sida om https://www.flisbyab.se/, där man hittar det material som behövs.

Trädgården tar tid

Känner man att det är alldeles för jobbigt att även ägna hösten åt att påta och planera i trädgården, kanske man borde tänka om lite. En trädgård innebär mycket arbete och den kommer garanterat inte sköta sig själv och förbli så vacker som man vill ha den. Dessutom finns det väldigt några genvägar när det gäller snygga trädgårdar, så det gäller helt enkelt att man tycker om att ägna tid åt trädgården för att kunna få den som man vill ha den. Läs mer.