Inspiration för fix i trädgården

Nu är våren bara runt knuten och det är hög tid att börja vårfixa i din trädgård. De är ännu lite kallt, men det gör inte så mycket. Här ger vi tips på hur du börjar trädgårdssängen och ger inspiration och tips inför fixandet.

Även fast det ännu är en ganska kall vår, så går det för den trägårdssuktande att redan nu påbörja arbetet. Dessutom kan du planera vad du ska plantera och gå på mässor för att få inspiration. Vill du ta hjälp med att planera din trädgård kan du ta hjälp av Njuta Trädgårdsdesign.

Förbered grödor och beskär

Bra att göra för att förstarta trädgårdssäsongen är att förbereda grödor så att de bara kan stoppas ut i jorden i trädgården när det väl blir varmt. Grödor som tomat och chili behöver växa till sig i minst 8 veckor innan de kan planteras ute. Bra är också att sätta odlingar som purjolök, kronärtskocka och olika sommarblommor. Se även till att beskära de buskar och träd i din trädgård som kan beskäras under våren, det är skönt att få gjort. Läs om fler tips för tidigt trädgårdsfix här i en artikel från Metro.

Trädgårds – och blomsterinspiration

Om du inte vet hur du ska planera din trädgård för varmare årstid eller om du vill hämta in mängder av inspiration så är ett hett tips att besöka en eller fler trädgårdsmässor. Det hålls flera i hela landet och dessa presenteras i denna artikel från alltomträdgård.se. Där kommer du säkerligen få se en massa vackra blomster, och utan tvekan få se årets pelargon, som är en vit zonalpelargon som kallas Picotee Pink. Såhär motiverades vinnaren för årets Pelargon som en dikt:

“Pelargonen blommar som den vackraste hortensia – kallas hortensiapelargon. Kronbladens distinkta kant flyter ihop till en vit mitt, utan skarp zon. Titta nära, nog är det som en romantiskt rosa dröm, så njut! De många blomknopparna skapar längtan, varenda en slår ut.Tag några steg tillbaka och du tycker dig se hortensia i planteringen. Frodig, blomvillig, charmig är växten och enkel är hanteringen”, källa: Aftonbladet.