Låt ditt larm skydda hemmet i sommar

Det närmar sig sommaren, trots snöfall och kyliga temperaturer. När familjer åker på semester passar inbrottstjuvarna på. Se till att du inte är ännu en siffra i statistiken, skydda ditt hem med ett inbrottslarm.

 

Inbrotten i bostadshus har ökat, enligt en artikel i Sydsvenskan har det ökat med hela 11 procent sedan samma period förra året. Det är framförallt inbrott i källare och vindsförråd som stölderna sker, där mycket föremål av värde ofta förvaras. Men hur stoppar du tjuven på bästa sätt? Som med alla inbrott, både i bil, på jobb och i våra hem, gäller det att stoppa tjuven innan denna slår till och alltså jobba förebyggande. Den potentiella gärningsmannen letar efter bostäder där ägaren är bortrest, se till att du har ett larm från www.sectoralarm.se som skyddar dina ägodelar och skrämmer bort ovälkomna gäster innan brott begås.

 

Ett annat smart sätt för att undvika inbrott när du är bortrest på semester är att vara eftertänksam. Skriv inte på Facebook att du ska iväg, den informationen kan komma i fel händer ganska snabbt.

 

Grannsamverkan har en avskräckande effekt

Andra bra saker att tänka på för att skydda sitt hem och sina ägodelar från klåfingriga tjuvar är att slå sig ihop i en grannsamverkan för att få en avskräckande effekt. Enligt en artikel i Expressen har studier visat på att tjuvar undviker områden där det är tydligt visat att grannsamverkan bedrivs på ett organiserat sätt. Sedan hjälper det om dina dörrar har riktigt bra lås av den mer rejäla typen. Bra lås försvårar det inte bara för tjuven att ta sig in, det blir framförallt mycket svårare att ta sig ut med allt stöldgods om det inte går att öppna dörren.

 

Om du trots allt blivit utsatt för inbrott ska du göra en anmälan hos Polisen. Skriv ner allt som saknas i anmälan.