Rena luften med smarta och härliga växter

För att få bättre luft hemma och rena den från kemikalier och annat kan du göra en enkel åtgärd: nämligen att införskaffa olika växter som renar luften. Här skriver vi om olika sorter, frågan är vilken du vill ha och vad som passar hemma hos dig?

Tyvärr är det många som har dålig luft därhemma. Vi spenderar mycket tid i våra hem och just därför är det extra viktigt att satsa på detta. Införskaffa en luftrenare från http://www.coway.se och satsa sedan på att inreda med härliga och luftrenande växter.

Växter som renar luft

Det finns en mängd olika växter som har bra inverkan på luften. Några som renar, enligt denna artikel i Expressen, är bland annat: Fredskalla, Guldpalm, Gullranka, Ampellilja, Paradisträd, Aralia och Svärmorstunga. Alla har olika egenskaper såklart, men gemensamt har de att de renar luften från olika ämnen, kemikalier och partiklar. Den som är allra bäst, är Fredskallan, men inte om du har katter därhemma, den är nämligen giftig för dem.

“Det här är luftrenarnas Rolls-Royce. Den tar upp gifterna bensen, formaldehyd, trikloretylen, xylen, toluen, aceton, alkohol och ammoniak. Växten innehåller däremot vissa irriterande ämnen som kan vara besvärliga för allergiker och den är giftig för katter”, skriver MåBra i en artikel.

Växter som fuktar luften

Det finns även växter som hjälper till att fukta luften, något som är bra eftersom torr luft är vanligt förekommande i många hem. Dessa är bland annat Guldpalm, Buskpalm, Bambupalm, Krysantemum, Banddracena, Gerbera, Banbufikus, Ädelbanan, Spjutbräcken och Fredskalla, enligt odla.nu.

Fyll ditt hem med en eller flera av dessa renande och fuktande växter!