Snyggt blomsterarrangemang

6791690-hyacintÄntligen är det juletider och det är verkligen dags att pynta och fixa till sina växter hemma. Men hur fixar man det där snygga blomsterarrangemanget till hemmet inför julafton och adventsfikor? Eller hur kan man enkelt piffa till sin julstjärna? Här följer enkla tips. 

I tidigare inlägg skrevs det om höstfix i trädgården, men nu har det gått ett steg till och vi är mitt i juletider. Nu finns det inte så mycket att fixa i trädgården och balkonglådorna står tomma. Det man kan göra för att få till den mysig stämning inomhus är att fixa olika juliga arrangemang efter sin egen stil och smak.

Loppiskruka fylld med juligheter

Hur kan man på ett enkelt och snabbt vis fixa en charmig och personlig julgrupp eller ett blomsterarrangemang till sitt hem. Gå på loppis och fynda en snygg lång kruka av något slag, kanske en rund eller leta upp en i förrådet eller källaren. För att skapa ett snyggt och juligt blomsterarrangemang i denna behöver man som sagt en kruka, jord, vit mossa, hyacint, ett snyggt band, ståltråd och smått julpynt, exempelvis en stjärna, polkagris eller jultomte. Börja med att fylla krukan med jord och täcka över det med vitmossa. Sedan gäller det att försiktigt plocka isär rötterna på hyacinten och ta bort jorden med vatten. Knyt bandet runt hyacinten och plantera i jorden, är hyacinten utslagen så kan man bara lägga den på mossan. Pynta med det som du tycker är snyggt och glöm inte att vattna med sprayflaska en gång per dag. Voila!

Såhär kan du piffa julstjärnan om du har en hemma:

”Gör en liten krans av grönt fäst på en pinne, ger höjd åt julstjärnan och plötsligt ser det hela pampigt ut!” Skriver Aftonbladet.