Styla balkongen inför sommaren

Få platser i hemmet är så sköna att hänga på under sommaren som det är att sitta på sin balkong, men för att göra detta så härligt som möjligt behöver man ofta öka mysfaktorn en aning – det är därför hög tid att nu börja styla balkongen inför sommarens häng!

Genom att öka mysfaktorn på balkongen gör att man samtidigt ökar värdet på balkongen, både om man är sugen på att sälja sin bostad och för sin egen trevnads skull. En mysig balkong vill man spendera tid på, det vill man inte på en tråkig och kal balkong helt enkelt. Så hur ska man göra för att höja mysfaktorn? Det är något som Sköna hem delat med sig av en hel del smarta tips på – och nedan följer en sammanställning på deras allra bästa knep och knåp för en härligare balkong som man vill hänga på.

Så stylar du din balkong:

  • Inred med balkongskydd – att hänga upp ett luftigt skynke som döljer ena sidan av din balkong och skymmer grannens insyn kan vara riktigt mysigt, speciellt om man också hänger upp lite fina ljuskällor som ljusar upp sommarkvällarna.
  • Möbler och blommor – en skön stol eller bänk och lite blomlådor och krukor med växter i är allt som behövs för en mysig känsla när man vill spendera tid på sin balkong. Känslan blir en lummig och mysig balkong där morgonkaffet och fördrinken gärna intas!
  • Använd balkongräcket – många balkonger är små och då r räcket runt om alldeles perfekt att använda sig av. Både för att hänga upp blomlådor på och för att utnyttja hörnen på med upphängbara bord exempelvis.
  • Golv och matta – har du lagt trätrall på balkongen? Bra. Lägg även en mysig trasmatta eller annan matta också där för skönare underlag och mer ombonad känsla.
  • Belysning på olika sätt – det finns många sätt att belysa balkongen på, testa att ställa ut lyktor, linda ljusslinga runt räcket och ställa ut värmeljus och kronljus på borden för riktigt fin stämning.

Den franska balkongen går att inreda

Något som många kanske inte tänker på är att det faktiskt inte bara är de vanliga balkongerna som man kan inreda. Det går lika bra att inreda båda franska balkonger och vanliga fönster riktigt mysigt inför sommarhänget. Skillnaden är att man inreder inåt istället för utåt. Vad man då kan göra är att lägga en mysig mata på golvet framför, ställa dit en liten pall att använda som bord och sedan strö ut massa kuddar och filtar att sita på. Man kan självklart också ställa härliga lyktor och hänga belysning i räcket på dessa också – har man fönster kan det dock vara lite svårt att hänga ljusslingor, men då kan man använda mindre lyktor och ljusstakar för att få samma effekt.