Värdet på din balkong

Balkongen är för vissa den viktigaste detaljen i valet av ny bostad. Men varför? Och vad krävs för att få den där perfekta balkongen?

Hur mycket är din balkong värd? Enligt Bjurfors kontorschef Nils Lagerlöf genererar balkongen att värdet på bostaden höjs med nästan 10 procent. Det är med andra ord ganska mycket. Är det dock konstigt? Balkongen är i princip som ett extra rum om man inreder den på bästa sätt.

Balkonginredning

3040342-lagenheter-i-bostadsomrade-4Om du är en av de lyckligt lottade som har en balkong är det viktigt att du tar hand om den och inreder, allt utefter dina förutsättningar. Att inreda en balkong kan vara svårt eftersom det inte finns speciellt mycket yta att arbeta på – dessutom är det viktigt att möbler och dekorer ska klara sig i ett varierande väder. Några saker du kan ha i åtanke när det kommer till inredning av balkongen är att välja bra material. Att exempelvis använda dekorsten kan vara fördelaktigt eftersom det är både snyggt och lätt att sköta om. Dessutom är det enkelt att köpa dekorsten online, och du hittar snart ett stort utbud.  Det kan även vara smart att välja att hänga upp dina blommor, istället för att de står på marken på balkongen, eftersom det ger dig mer utrymme för möblerna. Hängande amplar ska i år vara en väldigt stor trend och skapar en härlig grön känsla i balkongen (men fungerar självklart också inomhus eller vid dörren på en fransk balkong).

Därför är balkongen populär

Enligt Nils Lagerlöf som längre upp i artikeln beskrev vikten av balkong, är det möjligheten att öppna upp lägenheten som gör balkongen så populär. Han säger att “en lägenhet som går att öppna är generellt mer trivsam”, och tillägger att det inte handlar om att man alltid ska stå på balkongen men att enbart möjligheten gör det så populärt. Har du svårt att få till det gröna på din balkong? Det är en utmaning att få till det men värt att kämpa för. En idé för dig som vill lära dig mer är att gå en trädgårdsmässa och lära dig mer.